Dettre Imola

Gyógypedagógus, integrált szülő-csecsemő konzulens

A korai intervenció területén dolgozom gyógypedagógusként. Hallássérült csecsemők és kisgyermekek korai fejlesztésével foglakozom, logopédusként pedig artikulációs terápiát tartok.

Munkám egy másik nagyon fontos területe, hogy integrált szülő-csecsemő konzulensként elsődleges és másodlagos regulációs zavarokkal küzdő gyermekeket nevelő családok számára nyújtok támogatást, segítséget. Regulációs zavarok körébe tartoznak: az excesszív és perzisztáló sírás, krónikus nyugtalanság, alvás- és táplálási / táplálkozási nehézségek erős dac, dührohamok, agresszió, extrém csüngés, heves szeparációs szorongás, testvérféltékenység, játék iránti érdeklődés hiánya, szobatisztaság nehézségei , székletvisszatartás, pszichogén has-, fejfájás stb.

A szülők gyakran magukra maradnak a kérdéseikkel, vívódásaikkal. Sokszor nehéz eldönteniük, hogy egy általuk nehéznek megélt helyzet valóban probléma-e, vagy természetes fejlődési folyamat eredménye?

A szülő-csecsemő konzultáció során az a célom, hogy az ilyen nehézségek fennállása esetén segítséget nyújtsak úgy, hogy a családokkal történő közös munka során feltárjuk a probléma okát, feltérképezzük a bevethető erőforrásokat és hogy a szülőket, – elsősorban az édesanyákat – támogassam az énhatékonyságuk és a kompetenciaérzésük megerősítésében.

A módszer integrált, a kötődéselméleten és a rendszerszemléleten alapszik, interakció-fókuszú és figyelembe veszi az alakuló szülő- gyermek kapcsolat egyediségét, individuális mintáját.

Az általában 2-10 alkalmas konzultációkon a szülő(k) és gyermeke(ik) együtt vesznek részt. A találkozások a csecsemők és kisgyermekek számára is alkalmas térben zajlanak.

Kapcsolat